127 lägenheter får ny el

Bergendahls El Projekt har under sommaren gjort en elrenovering på 127 lägenheter i HSB:s fastigheter i Frölunda. All el är utbytt och renoveringen kommer att bidra till en energieffektivisering i fastigheterna.  Arbetet resulterade också i en ny mätvärdesinsamling för lägenheterna vilket kommer ge föreningen en tydligare överblick på energiförbrukningen. Bergendahls El Projekt vill tacka de … Läs mer »

Praktikplatsen ledde till anställning

Wilma Zetterup heter det senaste tillskottet hos Bergendahls El Kungälv. Sedan tidigare har Wilma varit praktikant i Kungälv men efter studenten fick hon erbjudande om förlängning. Bergendahls El kan nu stolt presentera sin nya lärling. Wilma tar steget från gymnasiet och raka vägen in i arbetslivet: ”Jag har med mig grunderna från skolan men det … Läs mer »

Ny VD på Bergendahls El Service AB

Efter många framgångsrika år inom koncernen lämnar nuvarande VD Dick Hansson sin tjänst och efterträds av Mats Nylén. Mats, 51 år, kommer närmast från Caverion där han varit anställd som distriktschef inom service vilket bl.a. innefattat teknikområdet el men även kyla, rör, vent, automation och brand. Mats har en gedigen erfarenhet inom service- och installationsområdet … Läs mer »

Bergendahls El Projekt AB gör besök på Gymnasieskolor!

I ett led för att uppnå vårat kvalitetsmål att bli en bättre arbetsgivare för våra anställda samt att attrahera framtidens elektriker, så har Bergendahls El Projekt AB påbörjat besök på regionens gymnasieskolor. Fokus ligger i år på El- och energiprogrammets år tre. Vi ska arbeta med våra kvalitetsmål i minst tre år framåt och med … Läs mer »

Bergendahls El:s ledning fortsätter arbeta för bättre arbetsmiljö

För två veckor sedan genomfördes en utbildning för Bergendahls El Gruppens ledning i psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö, två viktiga aspekter för våra medarbetares trivsel. Vi vill att våra medarbetare ska trivas på Bergendahls El och en viktig del i det är arbetsmiljön de befinner sig i. För två veckor sedan fick ledningen delta i en utbildning … Läs mer »

EIO och SEF lägger resurser på projekt för ökad jämställdhet

Elinstallatörsbranschen har börjat inse att det är dags att lägga gamla värderingar kring kompetens och kön på hyllan. I 2017 års installationsavtal läggs särskilda resurser på ett större projekt med syfte att få in fler kvinnor i branschen.  Som ni säkert vet, har vi på Bergendahls El bestämt oss för att ta frågan om jämställdhet … Läs mer »

Lyckad kick-off med värdegrund i fokus

Koncernchef Lars Olin och förväntansfull personal innan kick-offens början. Under torsdagen den 20 april anordnades en kick-off för samtliga anställda inom Bergendahls El-koncernen. Kick-offen genomfördes i syfte att stärka ett jämställt arbetssätt och gästades av komikern Marika Carlsson. Den senaste veckan har det hänt mycket i Bergendahls El-koncernen. Vi har lyft fram hur viktigt vi tycker … Läs mer »

Västfastigheter sluter avtal med Elektra Elteknik

Elektra Elteknik, Bergendahls El och Västfastigheter på frukostmöte 12 april. Bergendahls El Gruppens dotterbolag Elektra Elteknik med samarbetspartners är sedan årsskiftet ett av de företag som fått ramavtal med en av Västsveriges största fastighetsförvaltare, Västfastigheter. Västfastigheter handhar fastigheter inom hälso- och sjukvård, museer, naturbruksskolor, folkhögskolor samt Göteborgs botaniska trädgård, totalt hela 1 700 000 kvm. … Läs mer »

Inflyttningen till nya Ronald McDonald Hus börjar närmar sig

Ett av Bergendahls Els pågående projekt är Ronald McDondald Hus i Göteborg, som driver en viktig verksamhet för allvarligt sjuka barn och deras familjer. Under 2016 fick Bergendahls El tillsammans med Kålltorps Bygg det stora förtroendet att bidra till dess utbyggnad. Den 16 augusti togs det första spadtaget, och inflyttning planeras ske under sommaren 2017. Det … Läs mer »