fbpx

Bergendahls El bryter mönster på Elfack-mässan

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2019 13:13 CET

Bergendahls El har sedan ett par år tillbaka arbetat intensivt med att bredda organisationen genom bl.a. en satsning på att få in fler kvinnor i företaget.

När elteknikkoncernen Bergendahls El tar ut riktningen för framtiden, tar man hjälp av Nordens största mötesplats för hela el- och energibranschen – Elfack. Här hoppas man på att träffa kompetenta elektriker som vill arbeta med trygghet och spänning.

Elteknikkoncernen Bergendahls El arbetar på en expansiv marknad. Det byggs så det knakar i

Västsverige och så kommer det att vara under en ganska lång period framöver.

Som ett av få elinstallationsföretag på Elfack vill Bergendahls El ta chansen att knyta kontakter och lära sig mer av verksamma elektriker i Västsverige. Att fokusera på personalfrågor i ett forum som Elfack har till viss del grund i ett behov av att bryta gamla mönster. Från att företrädesvis rekrytera via platsannonser och rekryteringsföretag provar man nu nya metoder för att matcha övriga branschers framgångar genom employer branding.

  • För oss handlar det om att attrahera fler elektriker. I den bästa av världar ser vi givetvis att vi får kontakt med intresserade personer direkt på mässan men jag tror också vi kan samla mycket lärdomar som kan vara till vår fördel i framtiden, säger koncernchef Lars Olin.

Under Elfack kommer anställda från hela koncernen med olika befattningar finnas på plats för att på bästa sätt spegla företagets verklighet. Här får besökarna chansen att prata med såväl elektriker som projektledare, bolagschefer m.fl., något som Lars Olin tror kan vara intressant för besökarna.

  • Jag tror att det i många fall ger en tydligare bild av vår verksamhet om budskapen kommer från personer som är ute hos våra kunder och arbetsplatser och arbetar varje dag. Som vi tidigare gjort klart har vi även en ambition att attrahera fler kvinnor till oss och branschen i stort. Därför vill vi även ge alla besökare en möjlighet att prata med våra kvinnliga kollegor på plats.

Efter mässan riktas förhoppningarna åt att återkoppla till de personer som visat intresse och summera de lärdomar som samlats in. Elfack äger rum den 7–10 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Bergendahls El har plats vid monternummer E03:21.