fbpx

Bergendahls El vill bidra till integration genom arbete

Clarion Hotel Post öppnade under måndagen upp dörrarna för opportunity day. Initiativet grundar sig i en tanke att minska tröskeln att komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Opportunity Day fokuserar på vinsterna med en fungerande integration. Om fler resurser kommer till användning gynnar det både individer, samhälle och företag. Här möts samhällets aktörer och forumet är öppet för alla som vill se och bidra till förändringen.” – opportunityday.se

Det var stort Intresse för såväl eventet som Bergendahls El och många intressanta möten med kompetensstarka kandidater uppstod under dagen. Förhoppningen för Bergendahls El låg i att matcha personer som passar väl in i behovet av kompentenser kopplat till elbranschen.

Bergendahls El arbetar genomgående för mångfald inom bolaget och för branschen i sin helhet. Vi strävar ständigt efter att hitta de bästa kandidaterna för framtida anställningar oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån. Under opportunity day bestod aktiviteten till stor del av speedmatchning där besökarna fick chansen att träffa företag verksamma i och runt om Göteborgsområdet. Små korta intervjuer där företagen presenterar sig och besökarna talar om vilken typ av jobb de söker och vilka erfarenheter de besitter.

Eventet är ett ypperligt tillfälle för personer som på grund av olika omständigheter behöver hjälp att presenteras för rätt arbetsgivare. Allt för ofta går det att läsa om högutbildade personer som går sysslolösa eller understimulerade.

– Kan vi hjälpa personer att få en fot in i på den svenska arbetsmarknaden och samtidigt värva en ny medarbetare så är vi givetvis nöjda med det, säger Lars Olin, koncernchef för Bergendahls El.

Dagen summeras som en lyckad tillställning med nyfunna kontakter där vi på Bergendahls El också fick möjligheten att sprida budskapet om att alla är välkomna till oss.