fbpx

I januari 2016 började projektet Partille Port ta form och i juni samma år togs de första spadtagen. Bergendahls El Projekt har från början fått förtroendet att delta i projektet. Även

Partille Port är Partilles nya hjärta. Det är en helt ny, levande stadsdel med butiker, caféer och hundratals lägenheter av varierande storlek. Här kommer du att kunna arbeta och bo mitt i stan, med hela livet runt hörnet: Skolor, butiker, vård, träning, skog och sjöar, idrott och kultur.

Projektet består av totalt 800 bostäder + nya handelsytor med bl.a. matbutiker och klädaffärer på en yta motsvarande 30 000 kvadratmeter. Till de nya handelsstråken kommer även flertal restauranger dyka upp för att du som boende ska ha “hela livet runt hörnet”. Varje kvarter består av en sammanhängande flervåningsfastighet som omger en trevlig och grönskande innergård. Mellan kvarteren löper breda stråk som förbinder Partille Ports olika delar med varandra och med den omgivande staden.

Bergendahls El Projekt har varit med på hela resan från första kabel till senast i skruvade borr. Under sommaren har även Telenta deltagit i arbetet genom att stå för installation av brandlarm och passagesystem. Inflyttning i det nya området kommer ske etappvis under 2018 och 2019.

Projektets mål: Enkelhet i fokus

QPG arkitektur fick uppdraget att gestalta området Partille Port. Med utgångspunkt i Göteborgs hjärta, har man försökt skapa en modern version av de landshövdingekvarter så sträcker sig längs Majorna.

– Partille Port är ett unikt projekt som egentligen inte har någon tidigare motsvarighet i Göteborgsregionen. Attraktiviteten ligger i enkelheten. Här har du nära till allt och ska inte behöva bil, säger arkitekterna Nisse Hassellöf och Pernilla Kindell som ingår i arbetsgruppen på QPG.
Läs hela artikeln.

Vård och omsorgsboende med 54 lägenheter.

Drygt ett halvår efter första spadtaget blev det klart att ett nytt äldreboende skulle byggas i Partille Port.
Beslutet grundar sig i en vision om att skapa mötesplatser över generationsgränser och inte dela upp samhället. Beslutet innebär även att Partille kommun får ett rejält tillskott vad gäller boende för äldre.

 

 

 

PARTILLE PORT – Hela Livet runt hörnet from Peab Bostad on Vimeo.