fbpx

Ett av Bergendahls El:s senaste projekt är det cirka 32 000 kvadratmeter stora nybygget SCA-huset i Mölndal. Kontoret är navet i hygienföretagets SCA:s verksamhet, har plats för 1000 personer och består av sju våningar. I byggnaden ryms både kontor, laboratorium, parkering och restaurang. Flera olika bolag inom Bergendahls El gruppen var involverade i bygget, och bidrog därmed med flera olika spetskompetenser.

 

En unik byggnad

Med en diameter på 86 meter och en omkrets på 280 meter är byggnaden lätt att känna igen. Tack vare dess runda form hamnar många av arbetsplatserna nära fönstren medan innergårdarna släpper in ljus på insidan. Den unika byggnaden skapar också möjligheter för tätare kommunikation medarbetare emellan, med anledning av mer yteffektiva kontorslösningar.

SCA är ett av världens ledande hygienföretag och har cirka 80 varumärken där exempelvis TENA, Tork, Libresse, Libero och Edet ingår. Bolagets produkter säljs i 100 länder och används av 500 miljoner människor varje dag. Inflyttning i byggnaden skedde under mitten på december 2016.