fbpx

Opportunity Day för arbetsgivare och arbetssökande

Förra året blev det många inspirerande möten på Opportunity Day, Göteborgs nya arena för jobb och integration. Den 5 november kommer Bergendahls El återigen finnas på plats för att hitta Elektriker som hungriga att börja jobba igen.
– Opportunity Day är en viktig mötesplats eftersom det finns för få arenor och forum med rekrytering för nyanlända menar koncern chef Lars Olin.

Många spännande möten ägde rum under fjolåret varav vissa fall även ledde till anställning i ett av bolagen. I år hoppas vi träffa fler fantastiska människor som kan hjälpa oss att utvecklas ännu mer.

Vägen till jobb och integration börjar med en första kontakt. Opportunity Day är en jobbmässa med mångfald i fokus. Här får över 500 arbetssökande möjligheten att knyta kontakter och träffa 25 olika arbetsgivare. Målet för oss på Bergendahls El är att hjälpa de personer som kommit till Sverige med erfarenhet som Elektriker och låta dem fortsätta sin yrkeskarriär här. Det blir även ett effektivt sätt för oss att hitta nya kompetenser på en annars hårt belastad bransch. Till Bergendahls El’s karriärsida.

Mässan som anordnas på Clarion Hotel Post i centrala Göteborg är även ett bra forum för oss att presentera yrket Elektriker. “Vi har en stor ambition att inspirera fler till att söka sig till branschen och arbetar därför hårt med att beskriva vad det egentligen innebär att vara elektriker, samt vilka utvecklingsmöjligheter som finns” säger Lars Olin.

Så här ser upplägget för dagen ut:

  • Mässa – Fritt mingel inne i stora mässhallen, där 25 företag står redo att möta över 500 arbetssökande.
  • Jobbmatchning – Varje medverkande företag kommer få chansen att delta i en jobbmatchning. Detta verkställs i form av korta intervjuer till ett antal intresserade kandidater, lite som en “speed dating”.
  • O-zone – Seminariescen med föredrag om hur mångfald kan hjälpa företaget till nya marknader, ökad försäljning och ökad innovativ förmåga.